Biografie


Op jonge leeftijd had hij al veel energie. Altijd sporten, altijd bezig zijn. Erik-Jan Spijkerman is pas 32 jaar en heeft toch al meerdere levens achter de rug, als atleet (Nederlandse top jeugd atletiek), schaatser (6 jaar landelijke A rijder), triatleet (Nederlands kampioen wintertriathlon) en docent. Elke keer weer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Erik-Jan is afgestudeerd aan de Academie Lichamelijke opvoeding (ALO) in Amsterdam. Voorafgaand aan de ALO had Erik-Jan al meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van sport, doceren en sociaal werk. Hij wilde mensen graag iets leren, en merkte dat het begeleiden van mensen in verschillende leerprocessen hem goed af ging. Na zijn afstuderen aan de ALO vond hij direct een baan in het voorgezet onderwijs als docent lichamelijke opvoeding. Toch wilde hij zich niet beperken tot het uitsluitend geven van gymlessen. Hij wil zijn kwaliteiten graag breder inzetten en voor meerdere doelgroepen. Daarnaast wilde hij graag zijn eigen trainingen ontwikkelen waar in het onderwijs niet altijd ruimte voor is. Daarom is hij zijn eigen onderneming gestart: EJ training.

Zijn interesse voor sport en gezondheid wilde hij breder trekken en zo is hij begonnen met het geven van EHBO en veiligheidstrainingen. Dit beviel zo goed dat het palet aan cursussen op het gebied van veiligheid steeds groter werd. Dit, gecombineerd met de trainingen gericht op sport en gezondheid, zorgt voor een grote variatie aan trainingen en cursussen die bij EJ training mogelijk zijn.